Karhunlaukan viherpesto + resepti

Home / Reseptit / Karhunlaukan viherpesto + resepti

pesto-z-medvediho-cesneku-350x350_0

Karhunlaukan pesto on alkuperäinen viherpesto Keski-Euroopasta. Tämä viherpeston on valmistanut
Azimut vester. Tämä tuottaja käyttää vain parhasta karhunlaukkaa, joka kasvaa
Slovenian puhtaassa luonnossa. Pestolla on herkullinen maku, joka maistuu jonkin verran valkosipulille.

Karhunlaukka on ruohosipulin villi sukulainen, joka kasvaa alkukeväällä kosteassa ja kalkkipitoisessa maassa. Se viihtyy parhaiten lähes puhtaina kasvustoina varjossa tai puolivarjossa. Lajia tavataan suurimmassa osassa Eurooppaa erityisesti valoisissa lehtimetsissä. Suomessa lajia tavataan vain maan lounaisosissa.
Karhunlaukka sisältää suuria viitamiinien määriä erityisesti C-vitamiinia, myös runsaasti mineraaleja (kalium, mangaani, rauta) sekä hivenaineita ja muita ihmiskeholle välttämättömiä aineita.
Se toimii luonnollisena antibiottina ja tehostaa kehon puhdistusta ja myrkkyjen poistumista.

Karhunlaukan vihreiden lehtien käyttö viherpestoon, on paras säilömistapa, koska pesto säilyy luonnollisesti öljyllä. Koska säilötään kuumentamatta, säilyvät vitamiinit ja muut tärkeät aineet hyvin.

Pesto sopii erinomaisesti kasvisspagettien päälle, sitä voi levittää siemenkeksien tai vihannessiivujen päälle, sekä lisätä salaattiin, keittoon tai kastikkeeseen.

Kurkkuspagettia karhunlaukan viherpestolla

Nopea, hyvänmakuinen lounas/päivällinen, joka sopii myös lapsille.

Ensin valmista kurkkuspagettia spiralizerilla ja laita ne isoon kulhoon. Lisätä karhunlaukan viherpesto ja sekoita hyvin. Lisäksi voit laittaa tomaattia tai punaista paprikaa koristeeksi. Maun mukaan voit lisätä suolaa ja pippuri (huom. karhunlaukan viherpesto on jo jonkin verran suolainen).

spagety03

servirovani

Facebookpinterestyoutubeinstagram
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *