Tuore Irlanninsammal (irish moss) merilevä – käyttö ja valmistelu

Home / Tuore Irlanninsammal / Tuore Irlanninsammal (irish moss) merilevä – käyttö ja valmistelu

irlanninsammal (irish moss)

 

Irlanninsammal (irish moss) on merilevä, jolla on kyky toimia liivatteena.

 

Tuore irlanninsammal (irish moss) on arvokasta superfoodia. Se sisältää suuren määrän kasviskollageenia, joka tekee hyvää nivelille
ja iholle. Se on ravitsemuksellisesti erittäin arvokasta ja sillä on suotuisia vaikutuksia ihmisen terveyteen. Se sisältää 15 keholle
välttämättöntä ainetta. Se sisältää runsaasti kalsiumia, rikkiä, jodia, kaliumia sekä A, D, E, F ja K
vitamiineja. Se vaikuttaa positiivisesti virtsarakon toimintaan sekä auttaa keuhkoputkentulehduksien, pahanhajuisen hengityksen, suolisto-ongelmien, nivelmädän, keuhko- ja kilpirauhas ongelmien paranemisessa. Se auttaa parantamaan myös
kasvaimia ja haavaumia. Sillä on antiviraalisia ominaisuuksia, joten se tukee B-influenssan ja sikotaudin hoitamista ja ehkäisemista.

Tuoreella irlanninsammalla on varsin vahva meren haju. Ennen käyttöä se täytyy huuhtoa hyvin huolellisesti useita
kertoja, liottaa vähintään 4 tuntia (mieluummin enemmän, yön yli) ja sitten taas huuhdella hyvin.
Pesun, liotuksen ja käsittelyn jälkeen irlanninsammalella on neutraali maku ja haju.

irlanninsammal (irish moss)

Irlanninsammalen käyttö:

  • Irlanninsammal sopii smootheihin ja levitteisiin ravintoarvon lisäämiseksi.
  • Irlanninsammalesta valmistellaan liivate, joka sopii monenlaisiin eläväravinnon
    resepteihin (esim. raaka ”juustokakku”, liivatekakku, vanukas, vegaaninen ”juusto”).
  • Liivatetahnaa voidaan käyttää rasvan (kookosöljyn) korvikkeena, siinä on ihana
    pehmeä koostumus.
  • Kokonainen irlanninsammal voidaan myös lisätä salaatteihin tai kasvisruokiin.

vegaaninen-juusto-irlaninsammalella

liivate-kakku-irlanninsammalella

manteli-piirakoita-irlanninsammalella

Irlanninsammalen valmistelu:

  1. Pese sammal huolellisesti ja huuhtele juoksevan veden alla pari kertaa.
  2. Jätä se veteen vähintään neljäksi tunniksi (voi olla pidempään, vaikka yön yli
    vedessä).
  3. Kaada vesi pois, huuhdo vielä kerran ja sekoita tehosekoittimessa veden kanssa
    (suhteessa 1:1) geeliksi.
  4. Syntynyt liivate säilytetään jääkaapissa suljetussa lasiastiassa, jossa näin valmistettu
    säilyy jopa neljä viikkoa (asianmukaisella käsittelyllä). Sieltä liivatetahnaa otetaan
    tarpeen mukaan ja lisätään smootheihin tai erilaisiin resepteihin.

irlanninsammal-irishmoss-liivatetahna

Facebookpinterestyoutubeinstagram
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *